سلامتی

همه چیز درباره نشانه های کمبود پتاسیم

نشانه های کمبود پتاسیم  مانند ضعف عضلانی و خستگی و گرفتگی عضلات است.کمبود پتاسیم روی عملکرد بدن اثر زیادی می گذارد.پتاسیم یک ماده معدنی ضروری برای بدن است  که کمک می کند تنظیم انقباض عضلات درست انجام شود.کمبود پتاسیم زمانی اتفاق می افتد که بدن شما بطور ناگهانی آب زیادی را از دست بدهد .نشانه های رایج آن مانند اسهال -استفراغ عرق بیش از حد و خون ریزی است.کمبود پتاسیم یا هیپوکالمی اگر شدید باشد عوارض جدی برای بدن ایجاد می کند.

پتاسیم اغلب به غذاهای فرآوری شده اضافه می شود .از جمله دانه های غلات و نان و برخی نوشیدنی های ورزشی.اما این همان پتاسیم در غذاهای طبیعی نیست.در غذاهای فرآوری شده که با پتاسیم مصنوعی تقویت شده اند ترکیبات پتاسیم قابل جذب و موثر نیستند.وب سایت آسماری نشانه های کمبود پتاسیم را در این مقاله برای شما آورده است.

نشانه های کمبود پتاسیم در بدن

ضعف و خستگی

یکی از نشانه های کمبود پتاسیم در بدن ضعف و خستگی است و این اولین نشانه کمبود پتاسیم در بدن است.کمبود مواد معدنی در بدن موجب ایجاد ضعف و خستگی می شود.این کمبود می تواند باعث کاهش تولید انسولین و افزایش سطح قند خون شود.از آنجا که پتاسیم به تنظیم انقباض عضلانی کمک می کندکمبود آن می تواند منجر به انقباض های ضعیف شود.

گرفتگی عضلات

یکی از نشانه های کمبود پتاسیم گرفتگی و ضعف عضلات است.گرفتگی عضلات ناشی از انقباضات غیر قابل کنترل عضلات است.این زمانی اتفاق می افتد که سطح پتاسیم در خون پایین باشد.پتاسیم داخل سلول های عضلانی سیگنال های مغز را تحریک می کند که باعث انقباض می شود.هم چنین با حرکت دادن سلول های عضلانی این انقباضات را خاتمه می دهد.هنگامی که سطح پتاسیم خون پایین است مغز شما نمی تواند این سیگنال ها را دریافت کند.و این منجر به انقباض طولانی مدت می شود.پتاسیم به شروع و توقف انقباضات کمک می کند.سطح پایین پتاسیم خون می تواند باعث انقباضات کنترل نشده و طولانی مدت و گرفتگی های عضلانی شود.

از نشانه های کمبود پتاسیم گرفتگی و ضعف عضلات است-asemari.ir
از نشانه های کمبود پتاسیم گرفتگی و ضعف عضلات است-asemari.ir
مشکلات گوارشی

مشکلات گوارشی می توانند علل زیادی مانند استرس کمبود ویتامین و یا علل دیگری داشته باشند .اما کمبود پتاسیم نیز می تواند مشکلات گوارشی ایجاد کند.پتاسیم علاوه بر کمک به انقباض عضلانی بدن به انقباض در دستگاه گوارش نیز کمک می کند.تا روده غذا را بچرخاند و هضم کند.وقتی سطح پتاسیم خون پایین است مغز قادر به انتقال این سیگنال ها نیست و در نتیجه انقباضات در دستگاه گوارش ضعیف و آهسته شکل می گیرد و مشکلات گوارشی مانند نفخ و یبوست ایجاد می کند.حتی کمبود شدید پتاسیم می تواند موجب فلج روده شود.

تغییر در ضربان قلب

آیا تا بحال برایتان پیش امده که قلب تان بطور ناگهانی تندتند بزند جوری که انگار می خواهد از سینه بیرون بیاید.این می تواند به دلیل کمبود پتاسیم باشد.زیرا پتاسیم به تنظیم ضربان قلب کمک می کند.و سطح پایین پتاسیم می تواند این ضربان را تغییر دهد.و موجب تپش قلب شود.آریتمی وضربان قلب نامنظم با کمبود پتاسیم ارتباط دارد.و این می تواند نشانه ایی از یک بیماری فلبی جدی باشد.

درد و سفتی عضلات

درد عضلات می تواند از نشانه های کمبود پتاسیم باشد.این درد که اصطلاح پزشکی آن رابدومیولیز است .پتاسیم باعث تنظیم جریان خون به سمت عضلات می شود. و وقتی پتاسیم پایین باشد جریان خون به سمت عضلات محدود می شود.این به این معنی است که سلول های عضلانی اکسیژن کمتری دریافت می کنند.و در نتیجه این باعث سفت و دردناک شدن عضلات می شود.

خارش و سوزش و بی حسی

کمبود پتاسیم می تواند باعث خارش و سوزش در دست و پا و بازوها شود.پتاسیم برای عملکرد طبیعی سیستم عصبی مهم است و سطح پایین ان می تواند سیگنال های عصبی را ضعیف کند.و باعث سوزش وبی حسی شود.بی حسی مداوم می تواند نشانه ایی از یک بیماری زمینه ایی باشد.

مشکلات تنفسی

کمبود شدید پتاسیم می تواند مشکلات تنفسی ایجاد کند.این به این دلیل است که پتاسیم باعث گسترش ریه می شود.هنگامی که پتاسیم خون به شدت پایین است ریه ها ممکن است گسترش پیدا نکنند.و این باعث تنگی نفس می شود.کمبود پتاسیم نفس شما را تنگ می کند و ضربان قلب را غیر طبیعی می کند.و این به این علت است که خون کمتری از قلب به بقیه بدن منتقل می شود.خون اکسیژن را به بدن منتقل می کند.بنابرای نجریان خون تغییر یافته ممکن است باعث تنگی نفس شود.کمبود شدید پتاسیم می تواند عملکرد ریه ها را بطور کامل متوقف کند که این کشنده و مرگبار است.

تغییر خلق و خو و خستگی ذهنی

سطح پایین پتاسیم ممکن است سیگنال هایی را که به حفظ عملکرد مطلوب مغز کمک می کند مختل کند.به عنوان مثال یک مطالعه نشان داد ۲۰ درصد از بیماران مبتلا به اختلال روانی کمبود پتاسیم داشتند.

از نشانه های کمبود پتاسیم تغییر خلق و خو و خستگی ذهنی است-asemari.ir
از نشانه های کمبود پتاسیم تغییر خلق و خو و خستگی ذهنی است-asemari.ir

چرا پتاسیم برای سلامت ما اهمیت دارد

پتاسیم یک ماده معدنی الکترولیتی مانند منیزیم و سدیم است.الکترولیت ها نقش مهمی در بدن دارند.آن ها سیگنالهای الکتریکی زیادی نیاز دارند که به سلول های شما منتقل می شوند و آنها را تنظیم می کنند.که عملکرد عصبی و عضلانی و فشارخون شما را کنترل می کند.الکترولیت ها هم چنین به بازسازی بافت آسیب دیده کمک می کند.کمبود پتاسیم می تواند در برخی بیماری های مزمن مانند پوکی استخوان و سنگ کلیه نیز نقش داشته باشد.

کمبود پتاسیم باعث می شودبدن قادر به خنثی کردن اسیدها نباشد.اسیدهای غیر کربنیک در طول هضم و متابولیسم پروتئین های گیاهی و حیوانی از جمله گوشت و لبنیات و دانه ها تولید می شوند.این کار پتاسیم برای حفظ تعادل این اسیدها برای حفظ بدن در ph مناسب است.و پتاسیم کم باعث می شود بدن اسیدی شود.

چه کسانی پتاسیم بیشتری نیاز دارند؟

برخی افراد نیاز به پتاسیم بیشتری دارند مانند ورزشکاران و کسانی که بیش از یک ساعت در روز ورزش می کنند.از آنجا که توده عضلانی بیشتری دارند و بدن آنها به جریان خون موثر کمک می کندتا مواد مغذی را به ارگان های حیاتی بیاورند .

میزان پتاسیم مورد نیاز برای افراد مختلف در روز چقدر است؟

-نوزادان ۰تا ۱۲ ماه ۴۰۰تا۷۰۰ میلی گرم در روز.

-کودکان ۱تا۸ سال ۸۰۰ میلی گرم در روز

-نوجوانان ۹تا۱۸ ساله ۴۵۰۰تا۴۷۰۰ میلی گرم در روز

-بزرگسالان ۴۷۰۰میلی گرم در روز

-زنان باردار وشیرده ۵۱۰۰ میلی گرم در روز

موز از بهترین منابع پتاسیم است-asemari.ir
موز از بهترین منابع پتاسیم است-asemari.ir
بهترین منابع پتاسیم کدامند

منابع پتاسیم مانند میوه و سبزی -لوبیا -آجیل -چغندر قند -کلم -لوبیاسفید-گوشت گاو -شیر -موز -سیب زمینی -اووکادو -ماهی قزل آلا -نخود و گریپ فروت.

آیا می دانستید……….

-مصرف مکمل پتاسیم با دوز بالا ممکن است باعث آسیب به روده یا منجر به ضربان قلب غیر طبیعی شود.

-مصرف کم پتاسیم به ندرت باعث کمبود آن است و معمولا وقتی بدن شما مقدار زیادی مایعات از دست می دهدکمبود آن رخ می دهد.

-از هر ۵ نفر ۱ نفر در ایالات متحده کمبود پتاسیم دارند.

-افراد مبتلا به ایدز و کسانی که الکلی اند ویا جراحی بارداری داشته اند بیشتر به کمبود پتاسیم دچار می شوند.

-اسهال و از دست دادن آب بدن شایع ترین علت کمبود پتاسیم است.

-یکی از علل کمبود پتاسیم از دست دادن آن از طریق ادرار است . به علت استفاده از داروئی که برای فشار خون بالا یابیماری قلبی تجویز می شود.

-از دیگر علل کمبود پتاسیم کمبود فولیک اسید -ناترسایی احتقانی قلب -بیماری های مزمن کلیه -کتوکیدوز دیابتی -مصرف بیش از حد الکل و ورزش کردن زیاد است.

-رژیم غذایی کم پتاسیم اما دارای سدیم بالا می تواند باعث افزایش فشارخون و بیماری های قلبی عروقی شود.این به این دلیل است که پتاسیم در ترکیب با سایر مواد معدنی مثل کلسیم و منیزیم مانع ایجاد مایع در سلول ها می شود.مایع درون سلول ها باعث افزایش فشار خون می شود.و می تواند منجر به گردش خون ضعیف شود.

-پتاسیم برای افزایش متابولیسم بدن ضروری است.زیرا پتاسیم مسئول تجزیه کربوهیدرات ها به شکل گلوکز است.و تبدیل آنها به انرژی قابل استفاده می شود.

-پتاسیم به بدن کمک می کند تا از اسیدهای آمینه برای تولید پروتئین استفاده کند که عضلات را تشکیل می دهند.

آووکادو از بهترین منابع پتاسیم است
آووکادو از بهترین منابع پتاسیم است
-یکی از نشانه های کمبود پتاسیم ناتوانی در تمرکز است.

-سطح پایین پتاسیم با خطر افزایش سنگ کلیه همراه است.در واقع کمبود پتاسیم باعث دفع کلسیم از کلیه و تشکیل سنگ کلیه می شود.

-پتاسیم برای کمک به محافظت از استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان  ضروری است.

-سطح بالای پتاسیم در بدن مانند کمبود آن عوارضی دارد.افرادی که مشکلات کلیوی دارند نباید مکمل پتاسیم مصرف کنند.و غذاهای پتاسیم دار را نیز باید با مشورت پزشک بخورند.

برچسب ها

مریم شینی

مریم شینی فارغ التحصل از دانشگاه شهید چمران اهواز - علاقمند به وب و فضای مجازی. از اینکه بتوانم مطالب جذاب و مورد علاقه شما را ارائه دهیم بسیار خوشحال میشم. با ارائه نظرات و پیشنهادات خود به افزایش کیفیت سایت کمک کنید. اشتراک گذاری مطالب در شبکه های اجتماعی و معرفی به دوستان خود فراموش نکنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن