آشپزی
پلومرغ کاری غذای هندی

پلومرغ کاری غذایی هندی است که به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند.در تهیه این غذا هرگز پیاز یاسیر را از غذای پلومرغ کاری حذف نکنید.و بهتر است از ران مرغ برای پخت این غذا استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه پلومرغ کاری
موادلازم برای ۶نفر
-مغز ران مرغ ۶عدد
-برنج ۱لیوان
-گوجه فرنگی پوست کنده و خرد شده ۴۰۰ گرم
-نخودفرنگی پخته ۲لیوان
-نخود پخته ۴۰۰ گرم
-آب مرغ کم نمک ۲ لیوان
-روغن کانولا ۳قاشق چایخوری
-پیاز خرد شده متوسط ۳عدد
-سیر ۵حبه
-گشنیز ساطوری شده ۲قاشق غذاخوری
-زنجبیل تازه ورنده شده ۲ قاشق غذاخوری
-لیمو برای تزیین چندحلقه
-پودر کاری ۲قاشق غذاخوری
-تخم گشنیز ۱قاشق غذاخوری
-پودر فلفل قرمز یک دوم قاشق چایخوری
-نمک و فلفل سیاه به مقدار دلخواه

طرز تهیه:
برنج را حدود ۲۰ دقیقه در آب بجوشانید و پس از آبکشی آن را کنار بگذارید.
زمانی که برنج درحال جوشیدن است یک قاشق چایخوری روغن را درتابه نچسب و گودی گرم کنید و هر طرف مرغها را حدود ۸ دقیقه حرارت دهید تا کاملا طلایی شوند.
مرغها را ازتابه خارج کنید و کنار بگذارید.حرارت زیر تابه راکمی پایین بیاورید و ۲قاشق باقیمانده از روغن را داخل تابه بریزید.
پیازها را حدود ۱۰تا۱۵ دقیقه حرارت بدهیدتا کاملا طلایی شوند.
سیر -زنجبیل-کاری-تخم گشنیز-پودرفلفل-نمک و فلفل قرمز رابه پیازها اضافه کنیدو حدود ۲دقیقه تمام مواد را با یکدیگر تفت دهید.
حالا آب مرغ-نخود-گوجه فرنگی وتکه های مرغ را داخل آب بریزید و حرارت را بالا ببرید تا آب جوش بیاید.
بعد از ۲۰ دقیقه که مرغها جوشیدند برنج آبکش و نخود فرنگی رابه سایرمواد اضافه کنید و در تابه رابردارید تا آب داخل تابه کشیده شود.
حالا پلومرغ کاری راحدود ۲۵دقیقه دم کنید و سپس غذا راکاملا گرم سرو کنید.
می توانید روی پلوی خود را باحلقه های لیمو و گشنیز تازه و ساطوری شده تزیین کنید.
نکته:
-اگر میخواهید مرغ کاری شما طعم بهتری بگیرد آن را از حدود ۲ ساعت قبل در پودر کاری و نمک و روغن کنجد طعم دار کنید
-اگر بتوانید با سیر و پودر کاری خمیر غلیظی درست کنید و مرغ را یک دقیقه در آن بخوابانید و سپس سرخ کنید طعم جذاب تری خواهد داشت.
-هرگز سیر و پیاز را ازترکیب مرغ کاری حذف نکنید.البته بجای سیر و پیاز میتوانید از پودر هرکدام استفاده کنید.
-ادویه کاری مانند سایر ادویه ها به سوخت و ساز بدن کمک میکند و افرادی که تمایل به هضم وجذب بهتر غذا دارند می توانند مصرف منظم کاری را دربرنامه غذایی خودداشته باشند.
منبع:مجله سلامت اسفند۹۶