سلامتی

خواص شگفت انگیز سیر

سیر این ماده غذایی و چاشنی دوست داشتنی غذاهای ایرانی که بوی آن هر کسی را مشتاق خوردن غذا می کند فواید بسیار زیادی برای بدن دارد .خواص سیر را شاید نتوان در یک مقاله گنجاند چراکه آنقدر گسترده است که در متن نخواهد گنجید .اما وب سایت آسماری در این مقاله تعدادی از این خواص را برای شما بیان می کند تا با آگاهی از این خواص شما نیز به مصرف آن ترغیب شوید .البته به دلیل بوی نامطبوعی که هنگام نفس کشیدن بعد از خوزدن سیر ایجاد می شود اکتر افراد از خوردن آن اجتناب می کنند .به نظر می رسد راهی برای از بین برد این بو نیز وجود داشته باشد .مثلا شما می توانید با جویدن جعفری یا پوست پرتقال بوی ناشی از سیری را که خورده اید کاهش دهید.

سیر علاوه بر اینکه یک چاشنی خوش عطر برای غذاست می تواند به در مان بیساری از بیماری های ما کمک کند .در حالی که سیر یک عنصر رایج در هر آشپزخانه است، در زمان های قدیم،  خواصی که برای سلامت بدن داشت بسیار ارزشمند بود ، امروزه در بسیاری از فرهنگ ها مورد استفاده قرار می گیرد.استفاده پزشکی از سیر  به ۵۰۰۰ سال پیش در آسیا باز می گردد که در آن قبیله های عشایری برای از بین بردن ارواح شیطانی و بهبود سلامت از سیر استفاده می کردند. مصری های باستانی، یونانی ها و رومی ها سیر را تحسین و مصرف کردند.  ارسطو پیشنهاد استفاده از آن را برای درمان در برابر هاری داد و در اروپای قرون وسطی از آن علیه طاعون استفاده کرده اند و مصری ها حتی همراه با مرده های خود  نیز سیر دفن می کردند!

بعضی از مزایای سیر به وجود ترکیب گوگرد حاوی آلیسین در سیر تازه، خرد شده و یا جویدن دیده می شود که به علت آن خواص ضد باکتری و ضد قارچی است. برخی ادعاهایی حاکی از این هستند که ممکن است به جلوگیری از برخی از انواع سرطان نیز کمک کند. مزایای سلامت سیر زیاد است. سیر بخشی از خانواده پیاز است و “لامپ” این گیاه به طور معمول شامل ۱۰-۲۰ بخش کوچکتر به نام “میخک” می باشد. سیر حاوی بیش از ۱۰۰ متابولیت ثانویه بیولوژیکی مفید از جمله آلئیین، الییناز، آلیسین، S-آللیسیستین، دی آلل سولفید و آلیلیمتیل تری سولفید است.

هر ۱۰۰ گرم سیر به شما نزدیک به ۱۵۰ کالری، ۳۳ گرم کربوهیدرات، ۶٫۳۶ گرم پروتئین می دهد. سیر همچنین با ویتامین B1، B2، B3، B6، فولات، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم، سدیم و روی غنی شده است.،دکترSimran Saini متخصص تغذیه در دهلی نو و مشاوره کاهش وزن، طرفدار مزایای دارویی سیر است. او می گوید: “محتوای سولفوریک بالای سیر باعث خواص آنتی بیوتیکی می شود و باعث می شود سیستم گوارش را با سم زدایی از سموم تمیز نگه دارد. همچنین باعث ایجاد ایمنی در برابر سرماخوردگی و جلوگیری از بیماری های قلبی می شود و از بین بردن شریان های مسدود شده است.

ترمیم زخم های پوستی و درخشش  پوست را به همراه دارد. ” او توصیه می کند که سیر را به شیوه ای خاصی مصرف کنید آن را بین دو دندان قرار دهید، تا عصاره ها را آزاد کند و سپس کل را با آب فرو کنید. او می گوید: “ارزش دارویی سیر بهتر است زمانی که خام مصرف می شود باز شود.”  آنها کنترل عفونت های باکتری، ویروسی، قارچی، مخمر و کرم را کنترل می کنند .سیر تازه در جلوگیری از مسمومیت غذایی با کشتن باکتری هایی مانند E. coli، Salmonella enteritidis و غیره نقش مهمی ایفا می کند.

خواص سیر

یکی از خواص سیر این است که کمبود آهن و کم خونی را کاهش می دهد . سولفیدای دیالیول موجود در سیر باعث افزایش تولید فرتروپورتین (پروتئینی است که به جذب و آزاد شدن آهن کمک می کند) و بهبود متابولیسم آهن را افزایش می دهد که این به کمبود آهن و بیماری های مرتبط با آنمی کمک می کند.می تواند فعالیت جنسی شما را افزایش دهد.خواص آروماتیک سیر که به دلیل توانایی آن در افزایش گردش خون و تشدید ارگاسم است.یکی دیگر از خواص سیر ایت است که  کنترل کننده قند خون است. سیر قند خون شمترت کنترل می کند و  باعث افزایش انسولین و تنظیم میزان قند خون در بدن شما می شود، به خصوص اگر شما دیابت هستید.

تصفیه خون

یکی از خواص سیر این است که خون را تصفیه می کند .وقت آن رسیده است تا علت ریشه آکنه را با تصفیه خون خود از داخل برای دریافت پوست سالم در خارج از بدن حل کند. هر روز صبح دو عدد سیر خام را با آب گرم گرم بشویید و تمام روز را آب زیادی مصرف کنید.  آب یک نصف لیمو را در یک لیوان آب آشامیدنی فشار دهید و آن را با ۲ گل میخک سیر در صبح بخورید. سیر کمک می کند تا سیستم شما را پاک کرده و سموم را از بین ببرد.خواص ضد لخته شدن ajoene در سیر باعث جلوگیری از تشکیل لخته های خون در بدن  می شود. در حالی که این واقعیت عالی برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی و کسانی که مستعد ابتلا به سکته مغزی و سایر اختلالات لخته شدن هستند، ممکن است خطر خونریزی پس از جراحی را افزایش دهد.

درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا

سیر به شما کمک می کند از  سرماخوردگی و آنفولانزا را تسکین دهید. گرفتن ۲-۳ گل میخک از یک سیر خام یا پخته شده و یا خوردن برخی از چای سیر (با عسل یا زنجبیل برای بالا بردن طعم و مزه) نه تنها باعث از بین رفتن سرماخوردگی می شود ، بلکه ایمنی بدن شما را بالا می برد. طبق گفته دکتر شیکا شارما، کارشناس بهداشت و سلامتی مستقر در دهلی، و موسس Nutrihealth می گوید: “یکی از اولین استفاده های سیر توسط گوشت خواران به دلیل اعتقاد بر این بود که گوشت می تواند باعث عفونت شود که سیر می تواند از بدن به طور گسترده ایی از بدن در برابر عفونت مراقبت کند.

وی اضافه کرد: “سیر را می توان به بخار داغ برای سینوزیت، سرما و آنفولانزا اضافه کرد و سیر بهتر از حالت خام است.سیر باعث تحریک سیستم ایمنی بدن می شود. سیر فعالیت ماکروفاژها  را تحریک می کند و فعالیت سلول های کمپل را افزایش می دهد. همچنین در درمان عفونت های ویروسی تنفسی فوقانی موثر است و غشاهای سلولی را از آسیب DNA محافظت می کند.

   مصرف روزانه سیر ممکن است فرکانس و تعداد سرماخوردگی را کاهش دهد.خواص ضد باکتری آن در درمان عوارض گلو کمک می کند.سیر همچنین ممکن است عفونت دستگاه تنفسی فوقانی را کاهش دهد. توانایی آن برای ترویج اکساسیون باعث برداشتن آن در برونشیت مزمن می شود.

خواص سیر در درمان سرماخوردگی -asemari.ir
خواص سیر در درمان سرماخوردگی -asemari.ir
پیشگیری از بیماری های قلبی
مصرف سیر روزانه (در غذا یا خام) باعث کاهش میزان کلسترول به علت خواص ضد اکسید کننده آلیسین می شود. همچنین برای تنظیم فشار خون و سطح قند خون بسیار مفید است، در صورتی که سیر کامل شده است. ضروری است که سیر را به صورت خام یا نیمه پخته مصرف کنید تا هر یک از مزایای آن را بدست آورید.نشان داده شده است که سیر باعث کاهش لخته شدن خون و کاهش فشار خون می شود و بنابراین بخش مهمی از درمان بیماری های قلبی عروقی است  آلیسین و آدرنوسین به عنوان اثرات in vitro قوی ترین اجزای آنتی بادی تلقیح شده سیر هستند روغن سیر که برای دانش آموزان سالم و بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر (CAD) مهارکننده تجمع پلاکت در بدن است. دوزهای پایین سیر نیز در طول یک دوره طولانی موثر هستند .
سیر عملکرد قلبی عروقی را بهبود می بخشد، زیرا محافظت در برابر هیپوکلسترولمیک، آرتروسکلروز، ایسکمی- reperfusion ناشی، آریتمی و انفارکتوس فراهم می کند. رادیکال آزاد اکسیژن به عنوان عوامل ایجاد کننده در این بیماری ها متاثر شده است و آنتی اکسیدان ها به طور موثر درمان این شرایط را نشان می دهند، زیرا رادیکال های آزاد را از بین می برد.
خواص سیر در پیشگیری از بیماری های قلبی-asemari.ir
خواص سیر در پیشگیری از بیماری های قلبی-asemari.ir
ضدباکتری ضد انگل

سیر یکی از بهترین گنجینه های نگهداری شده پزشکی دوران گذشته است که آن را به عنوان یک آنتی بیوتیک برای درمان عفونت های باکتریایی، قارچی و انگلی برای ۷۰۰۰ سال گذشته استفاده می شد. مطالعات نشان می دهد عصاره سیر رقیق شده به کودکان مبتلا به عفونت های کرم کمک می کند. دهانشویه مبتنی بر سیر ممکن است  مقدار کمی از عصاره های آن برای جلوگیری از باکتری های ایجاد کننده حفره کافی است.

پیش گیری از سرطان

یکی از خواص سیر جلوگیری از سرطان است .مطالعات متعدد نشان داده است که بین مصرف روزانه سیر و جلوگیری از سرطان معده و کولورکتال ارتباط دارد. گفته شده است که سیر تقویت کننده ایمنی بدن علیه سرطان است.آنزیم های قوی که مانع فعالیت آدنوزین دامیناز و AMP فسفودی استراز می شوند از عصاره های سیری شناسایی شده اند. حضور این مهار کننده های آنزیم در سیر ممكن است اثرات آن را به عنوان ضد ترومبوتیك، عروق كنده و مبارزه با سرطان معرفی كند .Allium sativum تاثير معني داري بر سرطانهايي که معده و روده را تحت تأثير قرار مي دهند، نشان داده است. افرادی که به طور منظم سیر مصرف می کنند، میزان ابتلا به سرطان معده کمتر است.

پوست ومو

یکی از خواص سیر حفظ شادابی پوست و مو است.خواص شاداب کننده سیر پوست را از اثر رادیکال های آزاد محافظت می کند و باعث کاهش سرعت تخلیه کلاژن می شود که منجر به از دست دادن کشش در پوست پیری می شود. به صورت موضعی کاربردی، سیر شگفت انگیز به پوست آلوده به عفونت های قارچی می کند و از بیماری های پوست مانند اگزماجلوگیری می کند. این همچنین یک درمان مؤثر برای عفونت های قارچی مانند پای ورزشکار و کرم های ریه است. همه ما در مورد شگفتی های پیاز برای مو می دانیم، اما برادرش، سیر کمتر از یک قهرمان  نیست. 

مالش عصاره سیر خرد شده روی پوست سر خود و یا ماساژ با روغن  برای جلوگیری از ریزش مو نیز می تواند موثر باشد.و از آنجایی که خواص آنتی باکتریال و ضد ویروسی دارند، سیر در درمان عفونت های پوست موثر است.اگر یک عفونت پوست دارید، می توانید یک یا دو بار در روز یک وعده سس خرد شده سیر را در این منطقه اعمال کنید.  سیر همچنین برای بهبود التهاب آلرژیک هوایی (رینیت آلرژیک) مفید است.

asemari.ir
asemari.ir
کمک به کاهش فشار خون

یکی دیگر از خواص سیر کمک به کاهش فشار خون است. آليسين در سير، فعاليت آنژيوتانسين II (پروتئيني است که مسئول افزايش فشار خون) است و باعث کاهش فشار خون مي شود. پلی سولفید های موجود در سیر به صورت گاز توسط سولفید هیدروژن توسط سلول های قرمز خون تبدیل می شوند که به رگ های خونی شما کمک می کند و به کنترل فشار خون کمک می کند. اگر سطح فشار خون شما نگران کننده باشد، جایگزینی طبیعی برای داروهای فشار خون وجود دارد که می توانید پس از صحبت با پزشک خود در مورد تغییر آن را امتحان کنید.برای کمک به کنترل فشار خون شما می توانید سیر را برای وعده های غذایی روزانه خود اضافه کنید. به غیر از این می توانید یک عدد سیر خام را در معده خالی بخورید تا فشار خونتان را کنترل کنید.

 با گذشت زمان، شریان های شما تمایل دارند تا کشش خود را از دست بدهند و سیر میتواند به حفظ الاستیسیته کمک کند.  این همچنین به محافظت از قلب از اثرات مخرب رادیکال های آزاد اکسیژن کمک می کند ترکیبات گوگرد حاوی ترکیبات سیر همچنین باعث جلوگیری از مسدود شدن عروق خونی و کاهش رشد آترواسکلروز (سخت شدن شریان ها) می شوند. خواص ضد لخته شدن ajoene (ترکیب موجود در سیر) باعث جلوگیری از تشکیل لخته در داخل رگ های خونی شما می شود. آلیسین موجود در سیر باعث کاهش تری گلیسیرید خون و کلسترول خون می شود.

برچسب ها
نمایش بیشتر

مریم شینی

مریم شینی فارغ التحصل از دانشگاه شهید چمران اهواز - علاقمند به وب و فضای مجازی. از اینکه بتوانم مطالب جذاب و مورد علاقه شما را ارائه دهیم بسیار خوشحال میشم. با ارائه نظرات و پیشنهادات خود به افزایش کیفیت سایت کمک کنید. اشتراک گذاری مطالب در شبکه های اجتماعی و معرفی به دوستان خود فراموش نکنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن