سلامتی

تغذیه در کودکان مبتلا به سندرم داون

تغذیه در کودکان مبتلا به سندرم داون از اهمیت ویژه ایی برخوردار است .با توجه به اینکه بدن این کودکان مستعد به تولید بافت چربی است بنابر این مواد غذایی کربوهیدراته مانند نان و برنج باید در رژیم غذایی آنها متعادل شود .

چاقی و اضافه وزن از مشکلات رایج در کودکان مبتلا به سندرم داون می باشد .

در واقع در این کودکان به دلیل اینکه توده عضلانی ضعیف است و

کمتر از حد استاندارد می باشد بدن توانایی جذب بافت چربی بیشتری دارد.

در نتیجه بدن این کودکان نسبت به کودکان سالم تر بافت چربی بیشتری دارد .

و همین امر باعث چاقی و اضافه وزن در این کودکان می شود .

این اضافه وزن و چاقی می تواند با بروز دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی و عروقی در ارتباط باشد .

تغذیه در کودکان مبتلا به سندرم داون

 

راهکار تغذیه ایی برای کنترل وزن

مهمترین راهکار تغذیه ایی برای کنترل وزن در کودکان مبتلا به سندرم داون تنظیم انرژی دریافتی و مصرفی در بدن آنها می باشد .

با وجه به ابنکه بدن این کودکان مستعد به تولید بافت چربی می باشد بنابراین مواد غذایی کربوهیدراته مانند نان – برنج -مواد نشاسته ایی

مانند ماکارانی باید در رژیم غذایی آنها بطور متعادل مصرف شود و ترجیحا در رژیم غذایی آنها

از نان های سبوس دار – غلات سبوس دار -ماکارانی سبوس دار استفاده گردد.

بعلاوه اینکه داشتن یک فعالیت بدنی منظم به مدت ۳۰ دقیقه در روز می تواند در تنظیم انرژی دریافتی و مصرفی آنها موثر باشد .

تغذیه در کودکان مبتلا به سندرم داون
تغذیه در کودکان مبتلا به سندرم داون

تغذیه در کودکان مبتلا به سندرم داون و رفع مشکلات گوارشی کودک

دو مشکل اصلی گوارشی کودک مبتلا به سندرم داون یکی یبوست شدید و برگشت اسید معده به داخل مری است .

که تظاهری به صورت سوزش سینه و قلب -طپش قلب و دل درد دارد.

کهه در هر دو مورد رعایت نکات تغذیه ایی می تواند مشکلات را بطور کامل مرتفع نماید .

برای رفع یبوست در این کودکان مصرف آب باید حداقل ۸ لیوان در روز باشد .

بعلاوه اینکه مصرف میوه و سبزی ها در رژیم غذایی آنها باید بیشتر گردد .

در ضمن مصرف میوه های خشک مانند کشمش

انجیر و توت خشک نیز می تواند تا حد زیادی از بروز یبوست های شدید پیشگیری نماید .

نکته دیگر مصرف منظم وعده های غذایی اصلی و عدم حذف حتی یکی از وعده ها یا میان وعده های غذایی است .

چون که حذف وعده های غذایی با کند شدن حرکت روده ها و بروز یبوست در ارتباط می باشد .

در مورد مشکل رفلاکس یا برگشت اسید معده به مری توصیه می شود که وعده های غذایی در حجم کم و تعداد زیاد باشد .

بعلاوه این که این کودکان نباید در طول مصرف غذا آب و مایعات بنوشند و نوشیدن مایعات را باید به قبل یا بعد از صرف غذا موکول کنند.

تغذیه در کودکان مبتلا به سندرم داون -مشکلات گوارشی آنها یکی یبوست و دیگری برگشت اسید معده به مری است
تغذیه در کودکان مبتلا به سندرم داون -مشکلات گوارشی آنها یکی یبوست و دیگری برگشت اسید معده به مری است
توصیه هایی برای تغذیه در کودکان مبتلا به سندرم داون
  • توجه به انرژی دریافتی از راه مواد غذایی و ترکیب مواد غذایی مصرفی که حتما ترکیبی از مواد غذایی پروتئینی و کربوهیدراته باشد تا مانع از افزایش بافت چربی در بدن آنها شود .
  • تشویق کودک به مصرف بیشتر میوه و سبزی و غلات کامل و سبوس دار در رژیم غذایی
  • محدود کردن مصرف مواد غذایی با طعم شور که حاوی سدیم بالایی هستند
  • ترغیب کودک به مصرف بیشتر آب در روز بطوری که روزانه ۶تا۸ لیوان آب بنوشد
  • برنامه ریزی برای کودک به طوری که بتواند روزانه یک فعالیت ورزشی منظم به مدت ۲۰ تا۳۰ دقیقه در روز انجام دهد
مشکل بیماری سلیاک در کودکان مبتلا به سندرم داون

بیماری سلیاک که در واقع یک نوع حساسیت شدید بدن به ترکیب گلوتن موجود در غلات و مواد نشاسته ایی می باشد .

در برخی از کودکان مبتلا به سندرم داون قابل مشاهده می باشد .

در این موارد به والدین توصیه می شود که برای کودکان خود حتما از محصولات فاقد گلوتن استفاده

نمایند که در فروشگاه های مواد غذایی می توان آنها را با عنوان فاقد گلوتن یافت .

 

منبع ک مجله کودک سالم – شماره ۶۷ – دی ماه ۱۳۹۶

برچسب ها
نمایش بیشتر

مریم شینی

مریم شینی فارغ التحصل از دانشگاه شهید چمران اهواز - علاقمند به وب و فضای مجازی. از اینکه بتوانم مطالب جذاب و مورد علاقه شما را ارائه دهیم بسیار خوشحال میشم. با ارائه نظرات و پیشنهادات خود به افزایش کیفیت سایت کمک کنید. اشتراک گذاری مطالب در شبکه های اجتماعی و معرفی به دوستان خود فراموش نکنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن