سلامتی

مواد غذایی پورین دار که باعث عود کردن بیماری نقرس می شوند

مواد غذایی پورین دار باعث افزایش اسیداوریک خون می شوند و افزایش اسیداوریک نیز باعث تشکیل کریستال در مفاصل می شود و ایجاد بیماری نقرس میکند.

برای جلوگیری از عود بیماری نقرس نباید غذاهایی که این بیماری را تشدید میکند بخوریم.

مواد غذایی پورین دار کدامند

حلزون اسکالوپ

در زمان عود بیماری نقرس غذاهای دریاییو گوشت قرمز مصرف نکنید .این غذاها سرشار از پورین هستند که به اسیداوریک تجزیه می شوند.

شاه ماهی

از مصرف شاه ماهی و ماهی تن و ماهی کولی اجتناب کنید. اما میگو و خرچنگ و مارماهی نسبتا بی خطر هستند.

آبجو

نه تنها اسیداوریک خون را افزایش می دهد هم چنین باعث می شود بدن شما این ماده را به سختی از بدن دفع کند .در طول عود بیماری نقرس از نوشیدن الکل و آبجو بپرهیزید.

آبجو جز مواد غذایی پورین دار است که بیماری نقرس را تشدید میکند
آبجو جز مواد غذایی پورین دار است که بیماری نقرس را تشدید میکند

گوشت قرمز

همه گوشتها بطور یکسان ترکیب پورینی ندارند .گوشت سفید بهتر از گوشت قرمز است .

گوشت بوقلمون

بوقلمون و غاز دارای مقدار بیشتری از ماده پورین نسبت به دیگر مواد غذایی هستند .بنابراین بهتر است از مصرف ان اجتناب کنید.مرغ و اردک انتخابهای بهتری هستند.

نوشیدنی های شیرین

نوشیدنیهایی که با فروکتوز بالا ساخته می شوند بدن را تحریک به تولید اسیداوریک میکند.یک تحقیق نشان داد مردانی که فروکتوز بالا مصرف میکنند در معرض ابتلای به نقرس اند.

همچنین مصرف میوه های خشک به دلیل فروکتوز بالا بهتر است که محدود شود.

سبزیجات

در میان سبزیجات کلم و قارچ و مارچوبه پورین بیشتری نسبت به سایر سبزیجات دارند.

جگر

کبد وکلیه و لوزالمعده و گوشت امعا واحشای حیوانات و کله پاچه و غذاهای فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس به کسانی که نقرس دارند توصیه می شود که این مواد را مصرف نکنند.

ماهی آزاد و ساردین

ماهی آزاد وساردین و میگو قزل آلا سرشار از پورین اند بهتر است بجای اینها از ماهی سفید استفاده شود.

استفاده از ماهی سفید بجای ماهی ساردین وقزل آلا
استفاده از ماهی سفید بجای ماهی ساردین وقزل آلا

مواد غذایی حاوی پورین کم که می توان در حد اعتدال مصرف کرد

-گوشت سفید

-عدس و لوبیا سفید و قرمز و لیما

-مرغ و بوقلمون و بلدرچین

-سبزیجاتی مانند هویج و سیب زمینی و بادمجان -نخودفرنگی و اسفناج و ریواس

بیماران نقرس چه غذاهایی مصرف کنند

-گنجاندن ویتامین c در رژیم غذایی به دفع اسیداوریک کمک میکند

-محصولات لبنی کم چرب

-مصرف کربوهیدرات پیچیده

-قهوه

-مرکبات

-۱۲تا۱۶ فنجان مایعات در روز

-منابع غذایی روی را در رژیم غذایی تان بگنجانید بخصوص نان سبوسدار کامل که احتمال حمله نقرسی را کاهش می دهد.

-افزایش دریافت اسیدفولیک برای کاهش تولید اسیداوریک که در جوانه گندم و کلم بروکلی یافت می شود.

برچسب ها
نمایش بیشتر

مریم شینی

مریم شینی فارغ التحصل از دانشگاه شهید چمران اهواز - علاقمند به وب و فضای مجازی. از اینکه بتوانم مطالب جذاب و مورد علاقه شما را ارائه دهیم بسیار خوشحال میشم. با ارائه نظرات و پیشنهادات خود به افزایش کیفیت سایت کمک کنید. اشتراک گذاری مطالب در شبکه های اجتماعی و معرفی به دوستان خود فراموش نکنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن