سلامتی

عوارض مصرف زیتون سیاه تقلبی

زیتون سیاه تقلبی به دلیل اینکه وارد کردن  زیتون سیاه اصل از کشورهای مذکور پرهزینه است برخی سودجویان باخرید زیتون سبز و فرآوری آن با ترکیبات آهن محصول را سیاه کرده وباقیمت بالایی در بازار می فروشند.

زیتون رنگهای مختلفی چون سبز وزرد وقرمز وبنفش وسیاه دارد.

که مهمترین نوع رنگی آن زیتون سبز وسیاه است .زیتون سبز وسیاه دو نوع متفاوت اند

وبرخلاف تصور عامه زیتون سیاه از رسیدگی کامل زیتون سبز به دست نمی آید.

زیتون سیاه به دلیل ظاهر زیبا وبازار پسندی مطلوب قیمت بالایی داشته درمقایسه با زیتون

سبز حاوی مواد مغذی و روغن بیشتری بوده و هر عدد آن حاوی ۷ کالری انرژی است.

این زیتون به دلیل نیاز به شرایط آب وهوایی خاص و نوع خاک در کشور ما قابلیت

رشدخوبی ندارد وکشورهایی چون اسپانیا وایتالیا تولیدکنندگان اصلی آن هستند.

بدلیل آنکه واردات زیتون سیاه اصل از کشورهای مذکور پرهزینه وفاقد صرفه اقتصادی است برخی سودجویان باخرید زیتون سبز معمولی وفرآوری آن باترکیبات اهن

چون سولفات اهن -گلوکینات یا لاکتات آهن و گاهی براده آهن محصول را سیاه کرده و باقیمت بالایی در بازارهای کشور به فروش میرسانند.

متاسفانه تشخیص اصل یاتقلبی بودن این محصول توسط افرادعادی تقریبا غیرممکن است .

وتنها افراد متخصص با انجام آزمایشهای مربوطه قادر به شناسایی خواهند بود.

بنابر این توصیه می شود از خرید زیتون سیاه فاقد مجوز بهداشتی وفله خودداری کنید.

زیتون سیاه درمقایسه با زیتون سبز دارای مواد مغذی وروغن بیشتری است
زیتون سیاه درمقایسه با زیتون سبز دارای مواد مغذی وروغن بیشتری است
عوارض سوء مصرف زیتون سیاه تقلبی

معمولا برای تهیه زیتون سیاه تقلبی از زیتونهای سبزی که دوره رسیدگی آنها روی درخت به اتمام نرسیده است استفاده می شود.

اغلب این زیتونها فرصت کافی برای ذخیره وسنتز مواد مغذی وترکیبات ضد سرطانی چون پلی فنولها وآنتی اکسیدانها را نداشته و ارزش تغذیه ایی پایینی دارند.

بدتر آنکه عوارض ناشی از مصرف ترکیبات اهن دار برای تغییر رنگ آنها به قدری مخرب است که استفاده بیش از حد آن می تواند باتحریک دستگاه

گوارش موجب التهاب وخونریزی روده ومعده شده و درنهایت عوارض منفی فراوانی برنسوج مغز کلیه وکبد مصرف کننده ایجادکند.

از سوی دیگر برخی تولیدکنندگان برای تلخی زدایی وجلوگیری از نرم شدن

وایجاد بافتی سفت درمحصول از ترکیبات کلسیم داری چون آب آهک و سود استفاده میکنند.

که ورود این ترکیبات به بافت محصول می تواند تاحدود زیادی از ارزش تغذیه ایی روغن و دیگر مواد مغذی میوه زیتون بکاهد.

این موضوع درمورد بعضی زیتونهای سبز شوری که این روزها در اندازه های مختلف ریز ودرشت

ودر انواع هسته دار وبدون هسته بصورت فله ایی وبی نام ونشان

در بازار عرضه می شود نیز صدق میکند.

زیتون از نظر تجاری به ۴ درجه خیلی درشت-درشت-متوسط وریز تقسیم می شود.

درنتیجه ریزی یادرشتی آن نمیتواند نشان دهنده درجه رسیدگی میوه زیتون باشد.

معملا زیتون نارس به رنگ سبز روشن بوده وطی فرآیند رسیدن تیره تر ومتمایل به بنفش می شود.

برچسب ها
نمایش بیشتر

مریم شینی

مریم شینی فارغ التحصل از دانشگاه شهید چمران اهواز - علاقمند به وب و فضای مجازی. از اینکه بتوانم مطالب جذاب و مورد علاقه شما را ارائه دهیم بسیار خوشحال میشم. با ارائه نظرات و پیشنهادات خود به افزایش کیفیت سایت کمک کنید. اشتراک گذاری مطالب در شبکه های اجتماعی و معرفی به دوستان خود فراموش نکنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن