پزشکی

چرابه بیماری MSمبتلا می شویم

بیماری ام اس یک بیماری مختل کننده اعصاب مرکزی است وحتی افراد جوان جامعه رانیز درگیر می کند وتاکنون هیچ درمان قطعی برای آن پیدانشده است.ازآنجایی که میزان بروز این بیماری درکشورما روبه افزایش است نیازبه شناخت علل ایجادکننده آن وعوامل درمان کننده آن است.

علل ایجاد بیماری ام اس چیست؟

یکی از این عوامل می تواند چاقی باشد.چاقی یااندازه توده بدنی بیشترازحدطبیعی ممکن است باعث ایجادبیماری  ام اس در فردشود.عوامل متعدی ازجمله عدم تحرک وکاهش مصرف انرژی و زندگی غیرفعال ازعوامل ایجادکننده این بیماری هستند.

دومکانیسم باعث تاثیرچاقی درایجادبیماری ام اس مطرح است.یکی اینکه اختلال درمتابولیسم ویتامین D دراین افراد بدلیل به دام افتادن این ویتامین دربافت چربی بدن است.

که منجربه اختلال درعملکرد سیستم ایمنی شده وباعث بروز اختلالات خودایمنی می شود.ازطرفی رژیم های خاصی که افراد میگیرند برای درمان این بیماری مثل نخوردن ماست ولبنیات وماهی بدلیل طبع سرد آنها بدن باکمبود موادمغذی مثل کمبود موادمعدنی وویتامین ها مواجه می شود.

دیگرمکانیسم ارتباط دهنده چاقی وبیماری ام اس میزان ترشح لپتین به عنوان سایتوکاین مترشحه ازبافت چربی افزایش یافته.وباعث اختلال در عملکرد لنفوسیتهای تنظیم کننده سیستم ایمنی می شود.

علاوه برافزایش استعداد ابتلابه بیماری اضافه وزن وچاقی می تواند باعث تسریع بیماری ام اس شود.ومشکلاتی ازجمله خستگی رادربیماران تسریع کند.برخی مطالعات نشان دهنده افزایش احتمال ابتلا به ام اس درافرادی که گوشت حاوی نیترات زیاد مثل گوشت دودی یاکبابی می شود.همچنین کاهش خطراحتمال ابتلا به این بیماری باافزایش مصرف ماهی ورژیم های حاوی میزان بالای سبزیجات دیده شده است.

کاهش خطرابتلابه بیماری MS با مصرف میوه وسبزیجات فراوان
کاهش خطرابتلابه بیماری MS با مصرف میوه وسبزیجات فراوان

رژیم غذایی مناسب ومصرف داروهای مکمل غذایی درکنار فعالیت فیزیکی وکاهش استرس راه کمک به درمان این بیماری است.فعالیت فیزیکی مثل ورزشهای هوازی باعث کاهش خستگی وبهبود عملکرد مثانه و روده  میشود.

رژیم هایی که افراد برای درمان بیماری MS میگیرندو درآن مصرف لبنیات وماهی را حذف میکنند باعث می شود بدن فرددچارکمبود ویتامین وموادمعدنی شود
رژیم هایی که افراد برای درمان بیماری MS میگیرندو درآن مصرف لبنیات وماهی را حذف میکنند باعث می شود بدن فرددچارکمبود ویتامین وموادمعدنی شود
توصیه های نااگاهانه به بیماران ام اس

توصیه های نااگاهانه ایی که به بیماران ام اس میشود مبنی برخوردن بیش ازحدبعضی موادغذایی مشکلاتی را برای انها ایجادمیکند.ازجمله این مشکلات ایجادکبدچرب به دلیل مصرف بیش ازحدعسل .پوکی استخوان به دلیل مصرف نکردن لبنیات به دلیل سردی آنها.

درحالی که بیماران ام اس نیازمند کبدی سالم برای سم زدایی دارونیاز دارد.سلامتی کبدخودرادراثر رژیم های غیرعلمی از دست داده وقادربه مصرف روتین بیماری ام اس نمی باشند.

این بیمارباقطع لبنیات باعث پوکی استخوان فردنیزمی شود.که ناتوانی حرکتی رادر وی تسریع خواهد کرد.توصیه به عدم مصرف ماهی باعث میشود که این ماده غذایی که سرشار ازامگا۳ است ودردنیابه بیماران ام اس توصیه میشود.

جای خودرابه گوشتهای پرچرب وسرشار ازچربی اشباع بدهد.واین به پیشرفت بیماری کمک خواهد کرد.برای درمان این بیماری بایدبدنبال تغذیه متناسب باآن باشیم وکمبودهای رژیمی دراین بیماری را جبران کنیم.

برچسب ها
نمایش بیشتر

مریم شینی

مریم شینی فارغ التحصل از دانشگاه شهید چمران اهواز - علاقمند به وب و فضای مجازی. از اینکه بتوانم مطالب جذاب و مورد علاقه شما را ارائه دهیم بسیار خوشحال میشم. با ارائه نظرات و پیشنهادات خود به افزایش کیفیت سایت کمک کنید. اشتراک گذاری مطالب در شبکه های اجتماعی و معرفی به دوستان خود فراموش نکنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن